6

Детска Дентална Медицина в Дентална Клиника Естетика

От самото раждане до юношеска възраст, детските зъби и венци изискват специални грижи. В дентална клиника Естетика ние отделяме особено внимание на ранното идентифициране на потенциални проблеми и прилагане на превантивни мерки, за да предотвратим евентуални усложнения и избегнем по-сериозно лечение на зъбите в по-късен етап. Съветваме всички родители да обясняват на децата си колко е важна грижата за устната хигиена и да превърнат посещенията при зъболекаря в рутина. Насърчавайки детето да посещава редовно детски лекар по дентална медицина за профилактични прегледи, ще възпитате у него отговорност и положително отношение, така че когато има проблем по-късно ще знае, че може да разчита на своя приятел – зъболекаря от детството – за помощ и съвет. Заповядайте в Dental Clinic Estetica!

Ние работим със здравната каса.

Свържете се с нас

Как Можем да Ви Помогнем?

t
Нашият екип от специалисти предлага превантивни и профилактични услуги и наблюдение на развитието и растежа на детските зъби, което позволява да се справим с проблемите преди да са появили. За да достигнем до малките пациенти с правилните съвети за хигиена и хранене, ние провеждаме здравно обучение на деца и родители.

В 21-ви век, няма никакво съмнение, че голяма част от заболявания при децата могат да бъдат предотвратени чрез профилактика. В последните десетилетия се наблюдава тенденция рязко да спада възрастовата граница на появата на зъбен кариес. При децата родени след 2000-та година и особено през последните 10 години, първите кариеси се появяват на около 3 – 3.5 години. Имайки предвид колко затруднено може да бъде лечението в тази възраст поради поведението на децата, най-добрият съвет към родителите е редовна профилактика, добра орална хигиена, хранителна култура и запознаване с детски дентален лекар още през първата година след раждането. Разчитайте на специалистите в Дентална Клиника Естетика за красивите и сияйни усмивки на Вашите деца.

В нашата клиника извършваме реминерализираща терапия за коригиране на неправилната минерализация на кристална структура на емайла. Ако забелязвате бели петна върху зъбите на детето, потърсете съвет от специалист. При нас ще намерите професионален подход и най-качествените материали от ново поколение, за третиране на засегнатите зъби и да предотвратяване появата на кариес. При развили се дълбоки кариеси в близост до зъбната пулпа предлагаме извършване на биологично лечение – алтернатива пред умъртвяването на зъбите с дълбоки кариеси, което дава по-добри резултати при млади пациенти, тъй като при тях регенеративните способности на клетките на пулпата са по-големи. Ключов елемент тук отново е поддържането на добра орална хигиена.

Обтурация на Временни Зъби

При лечението на детските зъби съществуват някои особености, породени от разликите между постоянни и временни зъби. Ние имаме опит при лечението на нерва на временния зъб и използването на обтурационен материал, така че да проведем процедурата с най-добри резултати, дори при непредвидимите реакции на децата.

Екстракция на Временен Зъб

Нашите специалисти подхождат с необходимото внимание при ваденето на зъби при деца, с оглед развитието на постоянните зъби. При екстракция на временен зъб, има опасност заедно с болния млечен зъб да се засегне зародишът на постоянния, затова Ви съветваме да не предприемате вадене на млечен зъб сами, а да потърсите професионална помощ от зъболекар, който ще извърши процедурата, запазвайки зародиша на новия зъб.

Силанизация

Силанизацията предотвратява увреждане на зъба във фисурите, когато те са толкова тесни и дълбоки, че четката не може да проникне в тях и да отстрани зъбната плака, което е и най-честата причина за кариеси. Силанизирането се прилага с най-голям успех до 2 години след пробива на зъба и трае няколко години. Процедурата е кратка и безболезнена, както и достъпна.

Лекари

 • д-р Мартин Петков

  Мартин Петков

  УПРАВИТЕЛ И ДЕНТАЛЕН ЛЕКАР

  0888 545 288

 • д-р Венелина Георгиева

  Венелина Георгиева

  ДЕНТАЛЕН ЛЕКАР

  0885 837 946

 • д-р Николета Атанасова

  Николета Атанасова

  ДЕНТАЛЕН ЛЕКАР

  0898 73 25 54

+ 359 889 744 955

ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ