6

Детски зъболекар

Всеки родител знае, че детските зъби и венци изискват специфична грижа и голямо внимание, за това е важно да изберем правилния детски зъболекар. В Дентална Клиника Естетика, осъзнаваме важността и сериозността на правилното отношение към здравето на зъбите на вашето дете и работим с най-новата и прецизна техника, за да бъде устната хигиена на детето ви на ниво.

За нас е приоритет да получите акуратна информация относно състоянието на зъбите на детето ви и да вземем нужните мерки за превенция, идентифициране на вероятни проблеми и избягване на сериозни усложнения.

Нашите стоматолози са родители на малки деца, които осъзнават нуждата от персонален подход към всеки мъник. Това им позволява да намерят път и разбиране към нуждите на всяко дете и да му предоставят качествени грижи за здравето на неговите зъбки.

Не позволявайте детето ви да изпитва неприятни болки и не чакайте прекалено дълго, защото може да стане прекалено късно и да пропуснете правилния момент за бързо и ефективно решение на проблема!

Доведете го на преглед при нас и ние ще се погрижим вашето малко съкровище да расте без болки и със здрави зъби!

Свържете се с нас за преглед

С какво може да ви помогне детски стоматолог?

детски-зъболекар-варна

Детски зъболекар, който да се погрижи за здравето на вашето дете.

В Дентална клиника Естетика сме си поставили за цел вашето дете да се чувства спокойно и здравето на неговите зъби да бъде в сигурни ръце при нашите специалисти. За това предлагаме превантивни услуги и профилактика по време на растежа на детските зъби. Така може да вземем навременни мерки и да се справим предварително със зараждащи се и потенциални проблеми в бъдеще.

Нашите стоматолози са родители на малки деца, които осъзнават нуждата от персонален подход към всеки мъник. Това им позволява да намерят път и разбиране към нуждите на всяко дете и да му предоставят качествени грижи за здравето на неговите зъбки.

Не позволявайте детето ви да изпитва неприятни болки и не чакайте прекалено дълго, защото може да стане прекалено късно и да пропуснете правилния момент за бързо и ефективно решение на проблема!

Запазете час за преглед на вашето дете сега

Доведете го на преглед при нас и ние ще се погрижим вашето малко съкровище да расте без болки и със здрави зъби!

Защо е важна денталната хигиена при децата?

Усмивката е успех. Представете си как вашето малко съкровище расте, с каква нежност казва първото „мамо“ и „тате“, с какво доверие протяга ръчички да ви прегърне, за да ви даде цялата обич на света. И широко и щастливо се усмихва.

Представете си го по-късно. Когато пее първата си песничка по време на семейно тържество и всички роднини и приятели ръкопляскат, а то се усмихва, щастливо, че е оценено от най-важните хора. След това вселената му пораства заедно с него: на първия училищен празник, в първата детска пиеса. После университетските вълнения, завладяващите проекти, интересните разговори за любимата професия… Неусетно вашето, до вчера малко съкровище, днес вече уверено крачи в света на възрастните. А с него расте и усмивката му.

Усмивката е първият знак за неговия успех. За всичко прекрасно, което ще му се случва от тук нататък. За всичко хубаво, което то ще успее да създаде и преживее. За победите, за миговете на радост и задоволство.

Усмивката на вашето дете… Само не забравяйте, че вие носите огромната отговорност тази усмивка да е здрава и нито за секунда да не губи от блясъка си, заради пропусната профилактика в миналото.

Дентална профилактика за вашето дете

Ето защо побързайте с първия профилактичен преглед. На него нашият детски зъболекар ще покаже на малкия пациент как да се грижи за устната хигиена. Ще даде съвет коя е подходящата четка за зъби, ще го насочи към пастата за зъби, която е добра за него. Има всекидневни действия, които далеч не са сложни и чието съчетание е гарант за здравето на детските зъбки и позволява да се избягнат много заболявания.

Единственото, което се иска е те да се изпълняват правилно и да се превърнат в навик. Нашият детски стоматолог в Дентална клиника Естетика ще ви обясни как да изпълнявате тези действия, така че да са максимално ефективни. А добрите навици, създадени в най-ранно детство, ще пазят здравите зъби на вашето дете през целия му живот.

Добре е, ако на първия си профилактичен преглед детето е толкова малко, че още не е готово  самичко да предприеме тези грижи. Тогава детският зъболекар ще разкаже на мама и тате за всички процедури, свързани с хигиената на устната кухина и със здравите зъбки на тяхното дете.

Колкото по-малко е детето, толкова по-навреме идвате и това е правилният подход: вместо да чакате болката да пристигне първа и едва тогава да бягате при детски зъболекар, вие действайте стратегически: изпреварете болката и не допускайте тя да стресира детето ви и да се намеси в отношенията му с детския зъболекар.

Много е важно тези отношения да са приятелски и единствено вие, навреме запазвайки час за първия профилактичен претлед на своето малко съкровище, можете да сложите това извънредно важно за здравето на детето си начало. Екипът на Дентална клиника Естетика е ваш съюзник и общата ни кауза е детето ви да е здраво и щастливо да се усмихва.

 

Запазете час за преглед сега

 

Кариеси при малки деца

Първите кариеси при децата могат да се появят, когато те са само на 3-3.5 годинки. Това прави профилактичното посещение при детски зъболекар и стоматолог наложително, ако искате проблемите да бъдат локализирани и решени още в зародиш. Нашият екип напълно осъзнава, че поведението при децата в тази крехка възраст може да затрудни едно по-сериозно лечение, за сме готови да подходим към тях с разбиране, търпение и чувствителност, която вашето дете заслужава.

За да бъдете сигурни, че взимате правилни мерки, нашите експерти в Дентална клиника „Естетика” ви препоръчват:

 • Посещение при детски стоматолог още през първата година след раждане на детето.
 • Поддържане на добра орална хигиена и изграждане на хигиенни навици от самото раждане.
 • Спазване на добра хранителна култура и изграждане на хранителни навици.

В нашата клиника извършваме реминерализираща терапия за коригиране на неправилната минерализация на кристална структура на емайла. Ако забелязвате бели петна върху зъбите на детето, потърсете съвет от специалист. При нас ще намерите професионален подход и най-качествените материали от ново поколение, за третиране на засегнатите зъби и да предотвратяване появата на кариес. При развили се дълбоки кариеси в близост до зъбната пулпа предлагаме извършване на биологично лечение – алтернатива пред умъртвяването на зъбите с дълбоки кариеси, което дава по-добри резултати при млади пациенти, тъй като при тях регенеративните способности на клетките на пулпата са по-големи. Ключов елемент тук отново е поддържането на добра орална хигиена.

 

За лечение на кариеси се свържете с нас

 

Лекуване на млечен зъб при малки деца

 

Временните зъбчета имат определен ред. Хубаво е всяко от тях да остане в този ред, докато дойде подходящият момент да падне и да отстъпи своето място на постоянното зъбче. Така, че  отдавна сме казали: „Не!“ на несериозното отношение към млечния зъб.

Всяко нехайство по отношение на временните зъби може да доведе до нежелани промени в захапката, в разположението на зъбите, дори в промени на чертите на лицето. Всъщност, временните зъби са важен фактор за здравето на вашето дете. Дали добре ще сдъвква храната си, дали ще разбирате думичките, които ви казва, дали целият му организъм ще расте и се развива правилно. Всичко това зависи от комлекс причини. И млечните зъби са сред тях.

Редовното посещение при детски зъболекар може да предотврати много беди. Имайте пред вид, че млечният зъб също може да бъде засегнат от кариес. И ако не го открием и лекуваме навреме, това може да причини инфекции, да увреди зародиша на постоянния зъб, или изобщо да доведе до усложнения и проблеми при постоянните зъби.

И тук е ролята на детския зъболекар: да спре бедата, тръгнала от едно малко млечно зъбче, към което не винаги проявяваме сериозно отношение. А нехайството към болката в него може да причини необратими проблеми на детското здраве: от алергии до проблеми в оформянето на челюстта и в цялостното здравословно състояние на детето.

Обтурация на Временни Зъби

Разликите между постоянни и временни зъби при децата, пораждат някои специфики и особености при лечението им. Нашият екип от стоматолози може да се погрижи за правилното третиране на нерва на временния зъб и използването на качествен обтурационен материал. Всеки детски стоматолог в нашата клиника е специално трениран за това да работи и при непредвидимите реакции на малките деца, за да постигне очакваните резултати и да донесе спокойствие на детето и неговите родители.

Екстракция на Временен Зъб

Нашите специалисти подхождат с необходимото внимание при ваденето на зъби при деца, с оглед развитието на постоянните зъби. При екстракция на временен зъб, има опасност заедно с болния млечен зъб да се засегне зародишът на постоянния, затова Ви съветваме да не предприемате вадене на млечен зъб сами, а да потърсите професионална помощ от зъболекар, който ще извърши процедурата, запазвайки зародиша на новия зъб.

Силанизация

Силанизацията предотвратява увреждане на зъба във фисурите, когато те са толкова тесни и дълбоки, че четката не може да проникне в тях и да отстрани зъбната плака, което е и най-честата причина за кариеси. Силанизирането се прилага с най-голям успех до 2 години след пробива на зъба и трае няколко години. Процедурата е кратка и безболезнена, както и достъпна.

 

Детски зъболекар Варна – Цени

Здравето на вашето дете няма цена и ние сме наясно с това. За това не щадим качествени материали и усилия. Така можем да гарантираме спокойствие и здрави зъби за вашето малко слънце.

Ако все още колебаете дали да се обърнете към нас,

Разгледайте нашите цени

 

Детски стоматолог във Варна, на когото можете да се доверите

Доведете детето си  при нашия детски стоматолог в град Варна. Тук заедно с вас ще потърсим причината за нощните събуждания и за тревогата на вашето дете. Нелекуван кариес, усложнения, пулпит, периодонтит? Но, не! Няма как да се стигне до там. Вие сте грижовни и отговорни родители. Със сигурност не бихте допуснали нехайство да причини неприятен обрат в здравето и емоциите на детето ви, нали? Не бихте допуснали да се наложи преждевременно вадене на временното зъбче на детето ви.

Екипът на детска стоматология в Дентална клиника Естетика град Варна ви предупреждава, че всяко проявено нехайство може да доведе до смущения и деформации, а дори в бъдеще да се окаже предпоставка за сериозни проблеми.

Екипът на Дентална клиника Естетика е тук и неговата мисия е вие и детето ви да сте здрави, спокойни и щастливи.

Свържете се с нас

 

Лекари

 • д-р Мартин Петков

  Мартин Петков

  УПРАВИТЕЛ И ДЕНТАЛЕН ЛЕКАР

  0888 545 288

 • д-р Венелина Георгиева

  Венелина Георгиева

  ДЕНТАЛЕН ЛЕКАР

  0885 837 946

 • д-р Николета Атанасова

  Николета Атанасова

  ДЕНТАЛЕН ЛЕКАР

  0898 73 25 54

+ 359 889 744 955

ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ